Pelletketel

Als het gaat over het verwarmen met hout, dan zijn er verschillende systemen mogelijk. Een van deze systemen is de pelletketel. Zoals de naam al zegt gebruikt deze verwarmingsketel de energie uit samengeperste houtachtige pellets om warmte te genereren.

Houtpellets zijn samengeperste houtresten welke lijken op dierenbrokken. Deze pellets kunnen geleverd worden in zakken van 20 kg, in big-bags (grote zakken van een 1000 kg) of met een bulkwagen. Afhankelijk van de situatie (en investeringsruimte) kan er gekozen worden voor een bepaald systeem.

Een pelletketel kan bijvoorbeeld uitgevoerd zijn met een handvulbunker welke dagelijks volgehouden dient te worden met de hand, maar tevens is dit systeem uit te voeren met een silo en automatisch transport systeem. In deze laatste situatie worden de houtpellets gebracht met een bulkwagen en worden rechstreeks in een silo geblazen. De meest toegepaste silo is gemaakt van textiel waarbij de silo zelf al als filter dient, zo kan deze silo vrij opgesteld worden in bijvoorbeeld een kelder zonder dat er speciale aanpassingen gedaan hoeven worden aan de kelder.

Benieuwd naar de mogelijkheden en hoe interesant een pelletketel in uw situatie is, vraag dan een duurzaam advies aan bij Kolsters. Kijk voor meer informatie op: Duurzaam Advies