Pelletkachel

Een pelletkachel is een houtkachel welke geschikt is voor de opstelling in een verblijfsruimte (bijvoorbeeld de woonkamer). De kachels zijn tegenwoordig zo doorontwikkeld dat deze geheel automatisch ingesteld kunnen worden zodat de verblijfsruimte verwarmt wordt op basis van bijvoorbeeld een klokprogramma.

Deze pelletkachels dienen in de meeste gevallen met de hand bijgevuld te worden met pellets. Afhankelijk van het type kachel kunnen er meer of minder pellets in de dag voorraad van de kachel. Hoe lang de kachel hierop kan branden is helemaal afhankelijk van het warmteverlies van de betreffende ruimte.

Tevens zijn deze kachels ook uitvoerbaar met een warmtewisselaar voor verwarming van de rest van het gebouw. Zo kan een kachel volstaan voor de gehele verwarming van het gebouw en het warm tapwater waarbij er ook sfeer gecreëerd word in de verblijfsruimte. Nadeel hierbij is wel dat er vaak de dag voorraad in de kachel handmatig in dezelfde ruimte bijgevuld dient te worden.

Benieuwd hoe interesant een pelletkachel in uw situatie is, vraag dan een duurzaam advies aan bij Kolsters. Kijk voor meer informatie op: Duurzaam Advies