Hybride systeem

Alle duurzame systemen zijn te combineren met elkaar. Tevens kan er ook gekozen worden voor een combinatie van een conventioneel systeem (Bijvoorbeeld een gasketel) in combinatie met een duurzaam systeem (bijvoorbeeld een warmtepomp).

Een hybride systeem is nooit een combinatie van meerdere systemen van dezelfde fabricaat. Daarom zijn er ook geen standaard pasklare systemen uitgewerkt door de fabrikanten. Om dan toch de combinatie te kunnen maken van meerdere systemen dient er veel energie gestoken te worden in het ontwerp, ander gaat het systeem niet rendabel werken. Doordat wij bij Kolsters al verschillende hybride systemen hebben gerealiseerd, weten wij ook zeker dat deze systemen probleemloos samen gecombineerd kunnen functioneren.

Als u wel van een sfeerhaard houdt, en u in de huidige situatie ook geregeld een houtkachel heeft branden, dan is een hybride systeem met een houtvergasser & een lucht-water warmtepomp wellicht een oplossing voor u. Als u de Walltherm houtvergasser heeft branden, dan voorziet deze het gehele gebouw van warmte (inclusief het warm tapwater). Mocht u geen zin hebben in het stoken van de houtvergasser, dan neemt de lucht-water warmtepomp het automatisch over. Een lucht-water warmtepomp heeft een minder goed rendement als het buiten koud is, maar tijdens deze winterse perioden zal vaak de houtvergasser branden, zo vullen deze beide systemen elkaar goed aan.

Wij kunnen u helder in kaart brengen welke systeem het beste bij u past, en welke combinatie op den duur ook het meest rendabel is. Hiervoor kunnen wij u voorzien van een Duurzaam Advies, voor meer informatie hierover klikt u hier: Duurzaam Advies