Duurzaam advies

Denkt u aan nieuwbouw of vergbouwen van uw pand, en weet u niet welke installatie het beste past bij uw wensen ? Wilt uw weten welke installate (of combinatie hiervan) het meest rendabel is voor u ? Vraagt u zich af of uw bestaande installatie duurzamer (of nog verder verduurzaamd) kan worden ? Vraag dan een Duurzaam Advies aan bij Kolsters.

Samen met jou nemen we de mogelijkheden en verwachtingen door. Zo is een warmtepomp niet altijd geschikt voor radiatoren, maar wel passend voor vloerverwarming. Een pelletketel in de garage die op hout werkt is ook een erg mooie oplossing, maar vraagt wel wat opslagruimte. Een pelletkachel in de woonkamer ziet er prachtig uit, maar moet je met de hand bijvullen. Zonneboilers verwarmen je zwembadwater en tapwater, maar moet je bij veel zon wel gebruiken, anders zakt het rendement. Zo zie je maar, er zijn veel overwegingen. We stellen dan ook graag een passend plan voor jouw huis op. Dan weet je zeker dat het goed zit.

Dit advies begint met een kennismakingsgesprek waarbij de wensen en details besproken worden. Op basis van dit gesprek wordt er een advies uitgewerkt met daarbij een rentabiliteitsberekening. Indien u twijfelt tussen verschillende systemen, dan werken we ons advies zo uit dat u een goed en duidelijk vergelijk hebt tussen de systemen. Zowel in investeringskosten, in gebruikscomfort en in rentabiliteit.

Binnen 2 weken na het kennismakingsgesprek hebben we een advies compleet welke we dan bij u op locatie door komen spreken in de vorm van een adviesgesprek. Hierbij wordt dan een rapport overhandigd waarin de verschillende systemen omschreven staan, met de bijbehorende voor en nadelen. Tevens word er een rentabiliteitsberekening uitgewerkt, welke we zelf in Excell opgebouwd hebben.  Door middel van deze berekening zijn we in staat om verschillende systemen vrij eenvoudig, maar wel eerlijk, met elkaar te vergelijken. Hierin is direct te zien wat het geschatte brandstof verbruik is, en wat hierbij dan de jaarlijkse energiekosten zijn. Indien u zelf wat aanpassingen wilt doen aan deze berekening, door bijvoorbeeld de energieprijs te laten stijgen of dalen, dan is dit goed mogelijk. Tijdens het adviesgesprek krijgt u namelijk een usb stick overhandigd met daarop de berekening. Zo kunt u voor uw zelf nog eens rustig de resultaten bekijken.

Bovenstaand advies is vrij arbeidsintensief om uit te werken, daarom brengen wij hier een bedrag van €300,- (incl. BTW) in rekening. Dit bedrag brengen wij natuurlijk in mindering indien we een offerte uit mogen brengen welke uiteindelijk opdracht wordt. Mocht u al zeker zijn van uw keuze en is er geen behoefte aan een duurzaam advies, maar wilt u gewoon een vrijblijvende offerte ontvangen, dan kunnen wij dit natuurlijk ook altijd voor u verzorgen.